Iubiri perfecte și relații imperfecte
Este adevărat, avem dreptul la iubirea perfectă, care este dreptul nostru din naștere. Problema este că o căutăm în locuri nepotrivite, in afara noastră, în relațiile imperfecte cu oameni imperfecți care sunt răniți asemenea nouă. Toate acestea ne frustrează în mod inevitabil și ne dezamăgesc.
Iubirea perfectă poate străluci în relații în anumite momente, însă noi nu ne putem baza pe alți oameni ca sursă consistentă de iubire.
Dacă iubirea umană se manifestă de obicei în mod imperfect, există o altă dimensiune a ei care este perfectă, întreagă și mereu disponibilă, ea curge direct în inimă din sursa principală.
Aceasta este marea iubire, iubirea absolută, deschidere și căldură necondiționată și pură care se află chiar în nucleul ființei noastre.
Dacă marea iubire este asemenea soarelui, atunci rana noastră este un nor care-i blochează temporar razele.
Cum soarele nu poate fi distrus de nori, nici capacitatea noastă nativă de căldură și deschidere nu poate fi distrusă.
A avea inima rănită seamănă mai mult a fi rătăcit, pierdut printre norii care blochează temporar accesul spre soarele ce strălucește mereu.
De asemenea putem petrece o viață întreagă pierduți în nori, asta nu înseamnă că soarele în sine este pierdut sau distrus.
Vindecarea rănii din iubire, implică ideea de a ne deschide spre soare, pentru ca el să facă ceea ce vrea să facă în mod natural, să strălucească asupra noastră.
Existența unei legături de suflet înseamnă că fiecare poate cere ajutorul celuilalt sau îndrumare în zonele în care el este mai puternic.
De exemplu, într-un cuplu unul dintre ei poate începe prin a întreba.
“Vreau să primesc ajutorul partenerului în legătură cu această parte din mine, cu care nu mă descurc?
Sunt gata să-i ofer același ajutor?”
Dacă Dorința există, atunci se pot întreba unul pe celălalt, își pot cere ajutorul legat de o zonă diferită și-și pot împărtăși cea mai bună soluție.
Bărbatul care are dificultăți în a-și exprima sentimentele, poate să îi ceară ajutorul partenerei lui, dacă aceasta este o zonă în care ea se află puternică.
Ca de exemplu: El ar putea să îi spună.
“Nu mă ajută dacă îmi ții predici” sau “ M-ar ajuta mai mult dacă ai auzi lupta mea, dacă mi-ai spune ceea ce știi tu despre asta și dacă m-ai încuraja.”
Atunci când cei pe care-i iubim ne cer ajutorul în legătură cu punctele lor slabe, asta ne oferă ocazia de a relaționa mai conștient cu acea parte din ei, în loc să o judecăm.
Vom descoperi că a învăța să fim mai prezenți vizavi de laturile noastre necizelate este cel mai bun mod de a-i ajuta pe cei dragi.
În loc să încercăm să-i “reparăm”, le-am putea da spațiu, i-am putea lăsa să-și trăiască experiența, am putea fi alături de ei și păstra un contact prietenos.
Pe măsură ce doi partener învață să fie mai mult alături unul de celălalt, legătura lor de suflet se aprofundează și slăbiciunile lor devin puncte forte.
Te îmbrățișez
Agneș